Anaokulundan itibaren öğrencilerimizin kapasite ve potansiyellerini ölçerek verimli bir eğitim ve öğretim süreci kurguluyoruz. Tüm öğrencilerimizin teknoloji tabanlı gelişimlerini sağlamak için Anaokulundan başlayarak uygulamalı kodlama eğitimi veriyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin bilişim ve kodlama alanında kendilerini geliştirebilecekleri temel yetkinlikleri edinmelerini sağlıyoruz.
Kültür Okulları’nda ÜÇ Boyutlu Eğitim Dönemi
Kültür Okulları’nda 3D eğitim dönemi başlatıldı. Fen ve Matemetik derslerini, 3D sinema teknolojisi kullanılarak hazırlanan görüntülerle öğrencilerin eğitim hizmetine sunuluyor.
3D sinema teknolojisini kullanılarak yapılan eğitim içerikleri sayesinde okul ortamında yapılmayacak birçok deney 3D sanal laboratuvar yapılabiliyor.
3 boyutlu eğitim sayesinde artık okulumuz geleneksel sistemden aktif sisteme doğru büyük bir adım atmıştır. Okulumuzda uygulanan Fen Bilimleri ve Matematik derslerinin 3D olarak yansıtıldığı bu eğitim sisteminde öğrenciler; derslerden uzaklaşmak yerine derslerde daha verimli olup, bu sayede yeni bilgiler üretebilen bireyler olarak yetişmektedirler.
Geleneksel eğitim sisteminde özellikle biyoloji, fizik, kimya gibi derslerde görsel obje eksikliği önemli bir sorun teşkil eder. Dolayısıyla öğrencinin zihnini sınırlandırmakla kalmaz eğitime karşı olan şevkide kırılır. Eğitimde 3D gelecek toplumun yapısını oluşturacak olan öğrencilermizin dolayısıyla da bizim yaşam kalitemizi de yükseltecek bir uygulama olmuştur. Tam anlamıyla aktif eğitim sistemiyle ders gören öğrencilerimiz; derslerinde, okullarında daha verimli olarak 3D eğitim sayesinde daha araştırmacı, üreten bir toplumun yapı taşlarını oluşturacaklardır.
Yapılan araştırmalara göre, 3D teknolojisi ile görsel eğitim yapan sınıfların dersi % 40 daha başarılı olup, derse ilgi, anlama ve hatırlama oranları, diğer sınıflar ile karşılaştırıldığında çok ciddi bir şekilde yükseliyor.
Dünyada son birkaç yıldır uygulanan 3D eğitimin, yapılan istatistiklere göre öğrencilerin sınav sonuçlarının çok hızlı bir şekilde yükselmesine doğrudan etki ettiği görülüyor. Görsel anlatıma dayalı eğitimde konuların kısa sürede daha iyi anlaşılması, öğrencinin derse olan ilgisinin arttığı kanıtlanıyor.